Ciastka z orzechami brazylijskimi, migdałami, kokosem i suszonymi owocami
Składniki:
- 135 g orzechów brazylijskich
- 250 g migdałów
- 80 g płatków kokosowych
- 175 g suszonych śliwek
- 85 g suszonych moreli
- 30 g ziaren słonecznika
- 40 g ziaren dyni
- skórka otarta z 1 cytryny
- 2 łyżki soku jabłkowego
Przygotowanie:
Do wykonania tych ciastek potrzebować będziemy robota kuchennego z misą i nożami.
Wszystkie składniki wrzucamy do misy, uruchamiamy robota i czekamy aż orzechy połączą się w miarę jednolitą masę tak, aby dało się z niej formować kulki.
Byłam pełna obaw co do tego, czy się to uda, ale udało się.
Masę formujemy w kulki (wielkości dwóch orzechów włoskich) i kładąc na blasze wyłożonej papierem, spłaszczamy je.
Pieczemy ciastka przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz